Wat is pr?

De kern van communicatie is werken aan de indruk die je omgeving van je heeft, om daar voordeel uit te halen. Daarvoor moet je weten wie je bent. Om dit te kunnen doen is het cruciaal om empathisch naar die omgeving te kijken en er mee te praten. Daar hebben we heel wat dure woorden voor, maar het komt eigenlijk hierop neer:

 

 

 

Als bedrijf of organisatie ontwikkel je een visie op hoe je zaken doet, welke producten en diensten je ontwikkelt en hoe je naar de wereld kijkt.

 

Die visie vertaalt zich in bedrijfs- of organisatiecultuur, uitgedragen door je werknemers, maar ook door je communicatiestrategie.

 

Als deze visie goed wordt uitgedragen, dan klopt het beeld dat je omgeving van je heeft en zorgt dat ervoor dat mensen je producten en diensten kopen, of je geloven als je iets zegt.

 

Dit allemaal ‘goed’ doen: daar helpen we graag mee. Even vaak echter, zit er een 'gap' tussen bijvoorbeeld de visie van het management en de waarden die via de communicatiestrategie worden uitgedragen, of heeft het brede publiek (image) geen duidelijk zicht op de bedrijfscultuur. Deze 'gaps' wegwerken, daar zorgen we voor.