Talking Birds Public Relations

Talking Birds levert toegankelijke pr-diensten aan bedrijven en organisaties, met een focus op empathie en authenticiteit. Talking Birds geeft strategisch communicatieadvies, onderhoudt persrelaties, managet crisiscommunicatie, interne communicatie, public affairs, corporate communicatie en sociale media.

  

Talking Birds werkt vandaag onder andere voor fintech, grote e-commerce-spelers, een bekende Belgische keten van broodjeszaken, een handelsfederatie, een cybersecurity multinational, innoverende horeca-spelers en diverse uitgevers.

 

Talking Birds maakt deel uit van First PR Alliance, een breed internationaal netwerk van onafhankelijke communicatiebureaus. Klik hier voor meer informatie.


Bram Boriau - manager

Als woordvoerder en press relations manager bij Worldline (leider in het elektronisch betalen), woordvoerder van Brussels Minister-President Rudi Vervoort (PS) en account director bij FINN PR ontwikkelde Bram zich als een 360° communicatie-expert.

 

Bram richtte Talking Birds in op in 2016. Hij is de vertrouwenspersoon op vlak van communicatie voor een interessante groep van bedrijven en organisaties. Zowel start-ups, challengers als marktleiders in diverse sectoren doen beroep op zijn expertise en diensten.

 

Crisiscommunicatie, persrelaties, public affairs, corporate communicatie in de brede zin van het woord, van strategie tot uitvoering: Bram helpt u verder.

 

Bram wordt regelmatig gevraagd als communicatie-expert door diverse media, instellingen en hogescholen.

 Annelies Boddez - communication specialist

Annelies werkte vier jaar op de redacties van de Brusselse regionale media. Eerst bij tvbrussel en daarna op de centrale redactie van het vernieuwde BRUZZ. Ze verzorgde als journaliste bijdragen voor web, print, radio en tv. Voordien, als productieassistent, was ze een echte duizendpoot die persmails filterde, research deed, interviews inplande en af en toe zelfs de studiocamera bediende.

 

De liefde voor media en nieuws is een constante sinds haar opleiding en eerste job bij Videohouse. Daar bouwde ze een sterk netwerk uit van cameramensen, nieuwsmakers en productiehuizen.

 

Na een job als account- en projectmanager bij een Franstalig audiovisueel productiehuis bleek de tijd rijp om te landen bij Talking Birds. Ze werkt aan pr- en communicatieprojecten van klanten uit uiteenlopende sectoren, van food tot fintech en cultuur. Elk project voert ze uit met de glimlach, en van A tot Z (zoals de spelling van haar naam doet vermoeden).Clara Vanmuysen - communication specialist

Clara startte haar carrière als redacteur voor de populairste Vlaamse krant 'Het Laatste Nieuws'. Later werkte ze als redacteur, onderzoeker en creative bij het televisie- en evenementenproductiebedrijf Sylvester.

Ze maakte deel uit van de redactie van o.a. de documentaire 'De Val: 10 jaar na de crisis' met Michaël Van Droogenbroeck voor Canvas en 'De Fiscus' voor één. 

 

Ze was de drijvende kracht achter video's en evenementen voor klanten als Telenet, CM/MC, de Vlaamse overheid (ESF, MVO, Flanders Inspires, DAR), de stad Antwerpen, Etion en NGO's als Medics Without Vacation en Mamas for Africa.

Kernwaarden

empathie

Uw boodschap zal pas doordringen wanneer u zich naadloos inleeft in uw doelpubliek. Hoe bereikt uw boodschap ze écht?

Dit geldt ook voor media: echt begrijpen hoe ze werken en wat ze belangrijk vinden, zorgt ervoor dat uw boodschap een beter forum krijgt. Empathie is dus cruciaal. Het is ook onze ambitie u goed aan te voelen, zodat we samen de juiste keuzes kunnen maken.

 

toegankelijkheid

We geloven dat veel bedrijven en organisaties gebaat zijn met goede pr-diensten. Vaak is de drempel erg hoog: klassieke agentschappen zijn duur en bieden vaak een rits onnodige diensten aan. Het is onze ambitie om elk bedrijf en elke organisatie toegang te geven tot diensten die echt nuttig voor ze zijn. We willen met een open geest naar uw verhaal luisteren en eerlijk advies geven.

 

authenticiteit

Mensen zijn meer geneigd te luisteren naar organisaties, merken en andere mensen die ze authentiek vinden. Gewoon zijn wie u bent, kan dus ook voor u een erg nuttige strategie zijn. Talking Birds helpt u om uw identiteit te beschrijven en deze naar uw doelpubliek te vertalen. Het start vaak gewoon met het luisteren naar uw verhaal, dat neer te schrijven en u te stimuleren dat te gaan vertellen.